Baltasis sausas
Chavignol miestelyje, kalvų ir keterų dirvožemyje dominuoja molio ir kalkakmenio uolienos. Šioje zonoje esančiuose vynuogynuose sirpsta uogos pasižyminčios vaisiškumu, baltųjų gėlių ir citrusinių vaisių aromatais.
Siekiant išlaikyti elegantišką aromatų paletę, vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Prieš išpilstant į butelius vynas dar 5 mėnesius brandintas su mielių nuosėdomis.
Blyškios citrusinės spalvos vynas pasižymi elegantišku ir tuo pačiu intensyviu aromatu, kuriame juntami citrinos, mango, šviežiai pjautos žolės, agrastų lapų kvapai. Burnoje - sausas, gaivios rūgšties, vidutinio svarumo, gan intensyvaus skonio ir ilgo mineralinio poskonio vynas.
Patiekti 10 - 12 °C prie kepto oto kepsnio kaparėlių padaže, minkštųjų sūrių, šviežių daržovių salotų. Klasikinis patiekalas patiekiamas prie vyno - Chavignol miestelyje gaminamas ožkos pieno Crotin sūris, tiek šviežias, tiek kietesnis - brandesnis.
Henri Bourgeois Vyninė, įsikūrusi Chavignol miestelyje, yra viena svarbiausių Sancere, Luaros slėnyje. Ūkį valdo jau dešimta Burgeois šeimos karta, o viskam vadovauja energingasis Jean - Marie Bourgeois. Kažkada teturėję 2 ha, o dabar vyninei priklauso net 65 ha vynuogynų geriausiuose Sancere, Puillly- Fume šlaituose. Luaros slėnis pasižymi ypatinga dirvožemių įvairove, kuri subtiliai veikia čia auginamas vynuoges ir iš jų gaunamus vynus. Pats vyndarys Jean-Marie Bourgeois remiasi sena šeimos tradicija ir nesistengia vyno „pagaminti“, o tik padeda per vyną atsiskleisti unikalioms Luaros slėnio sąlygoms: dėl čia esančios skirtingo tipo dirvožemių ir mikroklimatų įvairovės (terroir) vyndarys gali sukurti skirtingus, išraiškingo stiliaus vynus iš šio regiono tradicinės Sauvingnon Blanc vynuogės. Šios vyndarių šeimos vynai yra tradiciškai brandinami ąžuolinėse statinėse, kurios papildo vaisiškai, citrusiškai kvepiančius vynus subtiliais sviesto, šviežių kepinių aromatais.