Baltasis sausas
2018 m. derlius buvo vienas iš geriausių: mažai kritulių, išskirtinė saulė, vidutinė temperatūra 2 °C aukštesnė nei įprastai. Šios sąlygos leido išauginti puikų derlių. Alkoholinė fermentacija ir brandinimas 100 % vyksta naujose ąžuolo statinėse, bendras brandinimo laikotarpis 22 mėnesiai. Už auksinės spalvos ir ryškiai žalių atspalvių slepiasi intensyvus ir nepaprastai kompleksiškas kvapas: vaisiški citrusinių vaisių aromatai persipinantys su kreidos ir titnago natomis. Jas papildo subtilūs pipirmėčių, paparčių akcentai. Skonis pasižymi išskirtiniu balansu. Vaisiškus tonus tobulai palydi laimo ir imbiero natos. Skonis sultingas, pikantiškas ir kompleksiškas.
Tiekti 10-12° prie lašišos su rugštynėmis, foie gras arba vištienos su briedžiukais.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais, po dviejų metų eksperimentų įtvirtinant savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kuriuos ilgiems metams buvo išnuomoję „Maison Drouhin“. Armand vynuogynus perėmė po truputį ir kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą daryti Burgundijos vyną, kuris yra aromatingas ir ekspresyvus, atskleidžia unikalų terroir, pagal klasikinės vyndarystės tradicijas. Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu eina šis vyndarys – draugiška gamtai biodinaminė vyndarystė, mažas derlingumas, nuosaikus ąžuolo statinių naudojimas (15-25% naujo ąžuolo), terroir atskleidimas. Vyno stilius. Ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tik išleidus ir pilnai atskleidžiantis taurų kilmės vynuogyną. Baltasis vynas pasižymi aiškiu minerališkumu, pilna tekstūra, ekspresyviu, tyru aromatu su puikiai integruotu ąžuolo charakteriu. Raudonasis – aromatingas, smulkių ir nugludintų taninų, sultingas ir su dominuojančiu raudonųjų uogų charakteriu. Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, kurie buvo įsigyti nuo 1857 metų, tarp kurių vienas geriausių Meursault 1er Cru Perrières, vyninės pasididžiavimas Chassagne-Montrachet 1er Têtes de Clos, taip pat Grand Cru Montrachet ir Chevalier-Montrachet bei geriausi Pommard (1er Cru Les Rugiens) ir Volnay (1er Cru Les Taillepieds) prilyginami Grand Cru. Juos papildo mažiau garsūs, bet savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai. Geriausia, jog šio vyndario stilius lengvai ragaujami jaunystėje vynai – vynas skanus jau dabar, nereikia laukti brandinant, nors bręsti jie tikrai gali.