Vilnius

Klaipėda

Kechris Afros Retsina

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Kechris Afros Retsina

27.00

Aprašymas

Retsina pradininkas Stelios Kechris iš Graikijos, maždaug prieš 3 metus nusprendė sukurti kažką unikalaus – lengvai putojančią Retsina - Afros. Kai išgirsti žodžius „Retsina“ ir „Kechris“ tame pačiame sakinyje, žinai, kad viskas rimta ir kad niekas nebebus taip, kaip buvo.

Pirmasis Retsina išpilstytas į butelius nefiltruotas, kad būtų išsaugota puiki karbonizacija ir vyno fermentacijos aromatai. Vynas fermentuotas uždarose nerūdijančio plieno talpyklose. Produktas giliai tradicinis ir absoliučiai modernus tuo pačiu metu. Šiek tiek blyškus, su diskretiškais burbuliukais. Afros siūlo Retsinos gaivumą, intensyvius aromatus, su aiškiomis pušų sakų, velykinės duonos, šviežios citrinos natomis bei turtingumą burnoje. Bent akimirkai tikrai nusikelsite į šiltą graikiškos vasaros oazę.

Likutinis cukraus kiekis - 5 g/l.

Rūgšties kiekis - 5,2g/l.

Patiekimas

Tiekti 6-8 °C temperatūros prie jūros gėrybių, keptos baltos žuvies, sūdytos žuvies, botargos, Azijos virtuvės patiekalų.

Apie gamintoją

Kechris yra viena iš seniausių šeimos valdomų vyninių šiaurės Graikijoje, o jos istorija prasidėjo kai Evangelos Kechris 1911 metais į Graikiją iš Amerikos įsivežė pirmuosius stiklinius butelius ir ėmė pilstyti vyną. Šeima specializuojasi pačio tradiciškiausio graikiško vyno - Retsina - gamyboje. "Kechribari" (liet. "gintaras") imta gaminti dar 1939 metais, ir 2003 tampa pirmąja Retsina, tarptautinėje vyno parodoje Salonikuose apdovanota aukso medaliu. Kechris vyninę dabar labiausiai garsina jų 2005 metais pirmą kartą pagaminta "Tear of the Pine" Retsina, kuri gaminama iš Assyrtiko vynuogių, brandinama statinėse ir pačių sakų dedama tik labai nedidelė dalis. Ši, ypatinga, Retsina pelnė aukso medalius prestižiniuose pasaulio vyno čempionatuose.

Jums galėtų patikti