Raudonasis sausas
Daugiasluoksnis vynas daromas iš atskiro vynuogyno. Vynas 22 mėn, brandintas ąžuolo statinėse ir 6 mėn. buteliuose, pasižymi tvirtu aromatiniu charakteriu:vyšnių kauliukų, rašalo, šokolado, vanilės, braškių uogienės, žibuoklių aromatus suteikia Xinomavro vynuogė, Syrah suteikia pikantiškumo ir pailgina poskonį. Intensyvus rūgštingumas suteikia sodriam, koncentruotam kūnui žvilgesio, o skonio intensyvumas ir tvirta vyno struktūra žada ilgą brandinimo potencialą.
Likutinis cukraus kiekis 2,5g/l
Rūgšties kiekis 5,1 g/l.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie rizoto su miško grybais, sausai brandintos kiaulienos kepsnių.
Aromas of cherries and ink with some stone. Medium body, creamy tannins and a fresh, limey finish. Unique flavors in a lighter red. Serve slightly chilled. Drink now.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.