Raudonasis sausas
Šiuolaikinė šimtmečių senumo vietinės vynuogės -Xinomavro išraiška. Vaisiškas, aromatingas vynas su unikaliomis augalinėmis natomis, raudonųjų uogų, rožių aromatų, tvirtas, traškios rūgšties, švelnių taninų, ilgai išliekančio poskonio. Vynas 16 mėnesių brandintas: 225 litrų 80% ir 500 litrų 20% ąžuolo statinėse. Naudojamos tiek prancūziško, tiek amerikietiško ąžuolo statinės, tolesnis brandinimas butelyje dar 12 mėnesių.
Brandinimo potencialas 10-15 metų.
Likutinis cukraus kiekis - 3g/l.
Rūgšties kiekis- 5,5g/l.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros prie raudonos mėsos patiekalų.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.