Saldusis saldus
Vynas daromas iš vėlyvojo skynimo vynuogių, paveiktų kilniojo puvinio. 15% vyno brandinta 12 mėn. didelėse ąžuolinėse statinėse.
Vynas yra sodrios citrininės spalvos. Skleidžiasi prinokusių tropinių vaisių, kaulavaisių, medaus bei vaško kvapai. Burnoje vynas saldus, turintis daug rūgšties, lengvas, kompleksiško ir intensyvaus skonio bei ilgo poskonio. Saldumą puikiai atsveria rūgštis.
Likutinis cukraus kiekis - 133 g/l;
Likutinis rūgšties kiekis - 6,3 g/l.
Tiekti 10–12 °C prie vaisinių ar medaus desertų, vietoj deserto ar su mėlynojo pelėsio sūriais, kaip rokforas ar stiltonas.
I like the spicy complexity here with anise aromas alongside marmalade, caramelised apples, roasted figs and burnt toffee. Fantastic concentration, full-bodied and sweet, but you are left more with the almost savory spice and molasses character. Chardonnay and welschriesling. Drink or hold.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.