Saldusis saldus
Vynas gaminamas iš vėlyvojo rinkimo vynuogių, paveiktų kilniojo puvinio. Vynas fermentuojamas ir brandinamas 18 mėnesių nerūdijančio plieno talpose.
Gintarinės spalvos vynas kvepia vanilės, persikų, cukruotų citrusinių vaisių aromatais. Burnoje skonis labai saldus, švarus, subtilus, elegantiškas su puikiai integruota rūgštimi.
Likutinis cukraus kiekis 284 g/l
Rūgšties kiekis 7,5 g/l
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie obuolių pyrago, minkšto, brandinto ožkos pieno sūrio ar gaivių desertų. Galima mėgautis ir vienu.
Wonderful intensity here. Honey, candied citrus and apricot flavors are dripping with botrytis, lending a pungent, spicy character, and theres a vibrant acidity supporting it all. Very sweet, yet clean and almost mouthwatering on the long finish. Best from 2006 through 2020. 165 cases made.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.