Vištienos paštetas (rillettes). Rillettes - tradicinis mėsos konservavimo būdas, kuris panašus į confit mėsos paruošimą, dėl ilgo mėsos troškinimo proceso. Ištroškinta mėsa yra suplėšoma arba sukapojama ir užkonservuojama savo pačios ar kitos mėsos taukuose.
Tai patiekalas, kurio įprastrai nesutiksite prabangiuose restoranuose, tačiau pasimėgauti galėsite tikrame prancūziškame kaime.
Sudedamosios dalys: vištos mėsa 78%, anties taukai, druska, prieskoniai.
Energinė vertė (100g): 1412 kJ / 341 kcal, riebalai 29 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 11 g, angliavandeniai
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, karščio. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per parą.
1950 metais ponas Jean Larnaudie, su 8 entuziastais įkūrė įmonę, kuri labai greitai tapo pripažinta tiek įvairiose konkursuose, tiek tarptautiniu mastu. Įsikūrusi Figeac en Quercy miestelyje Prancūzijoje „Jean Larnaudie" kompanija jau beveik 60 metų saugo savo kraštui būdingos virtuvės paslaptis ir delikatesų gaminimo patirtį, kur kepenėlės foie gras gamybai yra itin kruopščiai atrenkamos, o tikrasis foie gras vis dar gaminamas rankomis tradiciniu metodu. 2005 foie gras oficialiai tapus Prancūzijos kultūros paveldu, “Jean Larnaudie” laiko savo pareiga saugoti foie gras gamybos filosofiją, tradicijas ir kokybę ir teigia, kad “kiekvienas receptas sukurtas Larnaudie yra aromatingų ir rafinuotų akimirkų pažadas”.