Baltasis sausas
Vynas išsiskiriantis balansu, glotnumu ir minerališkumu. Nuostabioje vynų kolekcijoje Le Petit Cheval Blanc yra iššūkis gaminti baltąjį vyną teritorijoje, istoriškai žinomoje dėl savo raudonųjų vynų. Nors pradinė idėja buvo gaminti savo malonumui, vyninė netrukus suprato, kad galima pagaminti puikų vyną, įkūnijantį Cheval Blanc vyninės filosofinę esmę. Vynas pagamintas iš senų, maždaug 40 metų amžiaus Sauvignon Blanc ir Semillon vynmedžių, pasodintų į molio ir žvyro dirvožemį. Vynuogės renkamos rankomis. Misa fermentuojasi nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Galiausiai vynas 18 mėnesių brandinamas naujose ąžuolo statinėse.
Patiekti 10-12°C tempetatūros prie salotų, jūros gėrybių, baltos mėsos patiekalų.
St-Emilion vakaruose įsikūręs "Chateau Cheval Blanc" turi aukščiausią, Premier Grand Cru Classe A, klasifikaciją regione. Bernard Arnaut ir Albert Frere priklausantis ūkis yra bene vienintelis pasaulyje gaminantis tokios aukštos kokybės vyną, kurio pagrindą sudaro Cabernet Franc vynuogė. Ypatingos sandaros dirvožemis, puikūs vyndario Pierre Lurton įgūdžiai, ir aukščiausi kokybės standartai užtikrina, jog šis ūkis kasmet yra dešiniojo Bordo kranto vynų viršūnėje.