Rožinis sausas
Kultinis Leone de Castris vynas, pirmasis į butelius išpilstytas rožinis Italijoje. Intensyvios rožinės spalvos, atsiskleidžiantis per raudonųjų serbentų, geltonųjų vaisių, miško uogų ir rožių aromatus. Paletė suponuoja apie gaivą, subtilius rūgšties akcentus, bei saldžiarūgštį poskonį.
Molingoje dirvoje augintos, 50 metų amžiaus vynmedžių vynuogių sultys keletą valandų maceruojamos (7-10°C) ir fermentuojamos kontroliuojamoje temperatūroje (18 –20°C). Vėliau vynas 6 mėn. brandintas nerūdijančio metalo talpose.
Likutinio cukraus kiekis vyne: 3,68g/l
Rūgšties kiekis:6 g/l
Sulfitų kiekis:84 mg/l
Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie minkštų sūrių, sušių, rizoto, baltos žuvies, jūros gėrybių, picų.
"Leone de Castris" vyninės patirtis sukaupta per 350 jos gyvavimo metų. "Leone de Castris" yra vienas svarbiausių ūkių Apulijos vyno istorijoje. 1925 metais jis tapo pirmuoju ūkiu regione, pradėjusiu pilstyti vyną į butelius. Iki tol Apulijos ūkių produkcija buvo pigiai parduodama didelėse talpose kaip žaliava. Vyninei svarbūs buvo 1943 metai. Pagerinus išpilstymo liniją, pradėtas pilstyti rožinis vynas "Five Roses". Italijoje tai buvo pirmasis į butelius išpilstytas rožinis vynas, kuris jau tada buvo parduodamas JAV rinkoje. Nuo pat pradžių šį vyną lydi sėkmė. Neretai jis laikomas vienu geriausių Italijos rožinių vynų, kasmet pelnantis "Gambero Rosso" apdovanojimus. . "Il Medaglione", "Copertino", "Primitivo di Manduria Villa Santera", "Il Lemos", "Donna Lisa" ir kiti vyninės vynai gaminami puoselėjant tradicijas, tačiau Salento ir Apulijos kultūra derinama su naujovėmis. Pionieriška vyninės šeimininkų dvasia skatina nuolatos tobulėti.