Saldusis saldus
Tai unikalaus projekto, garsiojo Austrijos saldžiųjų vynų gamintojo Kracher ir Rumunijos vyndario Liliac, rezultatas.
Dėl klimato kaitos Austrijoje vis sunkiau padaromi ledo vynai, todėl visa geroji vyndarystės patirtis persikėlė į Transilvanijos regioną Rumunijoje.
Vynas skaidrios geltonos spalvos, dominuoja ličių, medaus, baltųjų gėlių bei prieskonių aromatai, burnoje gana lengvas, subtilus.
Likutinis cukraus kiekis vyne - 161,5 g/l
Rūgšties kiekis - 7 g/l
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie vaisių ar uogų desertų. Puikiai dera su kreminiais pyragais ir vidutinio intensyvumo sūriais, ypač turinčiais mėlynojo pelėsio.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.