Vilnius

Klaipėda

  • Wine Spectator

    94 / 100

  • Wine Advocate

    91+ / 100

Lingua Franca Mimi's Mind Pinot Noir Eola - Amity Hills, Oregon 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Lingua Franca Mimi's Mind Pinot Noir Eola - Amity Hills, Oregon 2015

117.00

Aprašymas

Lėtai besiskleidžiantis vynas, kuris bręsdamas atskleidžia šviežių čiobrelių, raudonėlių, rožės žiedlapių, žibuoklių natas persipinančias su sodriais šilkmedžio, raudonųjų vyšnių, aviečių, cinamono, vanilės ir anyžių aromatais. 

Patiekimas

Tiekti 14-16 °C temperatūros prie antienos krūtinėlės, vištienos troškinio su grybais ir morkomis, troškintos triušienos su čiobreliais.

Vertinimas

94 / 100

Wine Spectator

Lissome and polished, with expressive violet and blueberry aromas and precise but richly complex flavors of plum, mineral and spiced cinnamon. Finishes with refined and steely tannins. Drink now through 2023. 471 cases made. — TF

91+ / 100

Wine Advocate

Medium ruby in color, the 2015 Pinot Noir Mimi's Mind has just a touch of flinty reduction on the nose to begin, opening out to black cherry, wild blackberry, dried lavender and warm earth with spices in the background. Light to medium-bodied, it’s silky in the mouth with concentrated red and black fruits, spices and notes of dusty soil and autumn leaves. It has a frame of firm, grainy tannins and wonderful juicy acidity to lift the long spicy finish. Give this another year or two in bottle.

Apie gamintoją

„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.

Jums galėtų patikti