Baltasis sausas
Vynas pagamintas iš geriausių Eola-Amity Hills biodinaminio ūkio vynuogyno derliaus. Vynmedžiai auga kalkingame jūrinių nuosėdų dirvožemyje. Sultys fermentuotos 600 litrų ąžuolo statinėse (18% iš jų naujos) su laukinėmis mielėmis. Malolaktinė fermentacija įvykusi pilna. Prieš išpilstymą vynas 6 mėn. laikytas su mielių nuosėdomis nerūdijančio metalo talpose.
Sultingų obuolių, kriaušių, abrikosų kvapų puokštė persipina su šlapio akmens ir baltųjų trumų aromatais. Sotus, gyvybingas, citrinų žiedų, svarainių minerališko ilgo poskonio.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie krabų salotų, omarų, paruoštų su sviestu ir žolelėmis, šaltai rūkyta žuvimi, oto su baltaisiais trumais, lašišos su voveraitėmis.
“This latest bottling is more broadly sourced than previous vintages, including some fruit from the Van Duzer Corridor. It's a sappy, salty and delightful wine, with a juicy mix of apple, pear, apricot and peach. A seam of butterscotch fills out in the finish, along with well-integrated, toasty barrel highlights.” - Paul Gregutt
"Brisk and steely, with pinpoint focus, this version offers lemon blossom, quince and crushed rock accents that linger on the vibrant finish." - Tim Fish
„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.