Raudonasis sausas
Rankomis surinktas derlius auga kvarcito ir smėlingo raudono molio dirvoje, Fermentacija vykdyta betoninėse talpose, maceracija truko 3 savaites. Vynas brandintas 14-16 mėn. Gervuogių uogienės, džiovintų braškių, figų, pyrago plutelės, rozmarino, levandų aromatų. Gaivus, lengvas, vaisiškas.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie kepto kalakuto ar anties, ilgai troškintų jautienos troškinių, pagardintų grybais. Taip pat puikus vyno derinys su kietais, brandžiais sūriais, kurie yra pagardinti trumais.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/