Baltasis sausas
Sodrus, pilnas, galingas vynas daromas iš senų vynmedžių vynuogių (60–70 metų), o tai garantuoja mažą derlių ir kokybišką produkciją. De l'Orée“ vynuogės yra iš „Les Murets“ sklypo. Šį dirvožemį sudaro labai senos fliuvioglacialinės aliuvinės nuosėdos. Vynas brandinamas ant nuosėdų reguliariai maišant 6 mėnesius.Vėliau vynas dar 12 mėn. brandintas ąžuolo statinėse. Nokių citrinų, tropinių vaisių, akacijų, gudobelės aromatų vynas žavi galingu ilgu poskoniu.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie keptos lašišos, menkės, vištienos, gardintos bešamelio padažu, ar kiaulienos su keptais obuoliais.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“