Raudonasis sausas
Vynas yra daromas iš 4 skirtingų vynuogynų derliaus, kurie turi didelę reikšmę skoniui ir aromatui. Žėručio dirvožemyje augantis Cote Brune vynuogyno derlius, vynui suteikia tvirtą struktūrą. Cote Blonde - vynui suteikia elegantiškus gėlių aromatus. Šiaurinėje apeliacijos dalyje esantis Neve vynuogynas papildo vyno gylį ir minerališkumą. Tuo tarpu, daugiausia į pietus nutolęs Tupin - prieskonių ir tamsių uogų natomis.
Tiekti 17-18 °C prie kepto kalakuto ar anties, ilgai troškinto jautienos troškinių pagardintų grybais. Taip pat puikus vyno derinys su kietais, brandžiais sūriais, kurie yra pagardinti trumais.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/