Vynas nefiltruotas, neskaidrintas, su gerokai mažesniu sulfitų kiekiu. Kaip sako patys vyndariai tai slovakiškas Bordo mišinys – jame susimaišo Dunaj ir Hron, dvi unikalios slovakų (vitis vinifera) vynuogių veislės, sukryžmintos XX a. šeštajame dešimtmetyje, pavadintos Dunojaus ir Hrono upių vardu. 'Dunaj' pasižymi švelniu, šilkiniu, aksominiu ir kartu ugningu charakteriu, o 'Hron' pasižymi išskirtiniu pipiriniu charakteriu ir įspūdingu glotnumu. Abi šios vynuogės yra labai retos ir iš vienos veislės vynai daromi retai, bet manoma, kad mišinyje atsiskleidžia tikrasis jų potencialas.
Vynmedžiai auga lioso dirvožemyje 200mvjl.
Spontaninė sulčių fermentacija vyko nekontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno statinėse. Vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse ( dalis iš jų naujos, kitos- naudotos).
Gilios rubino spalvos, mėlynių, gervuogių, juodųjų serbentų, tabako, džiovintų prieskoninių žolelių aromatų. Laukinis, tačiau elegantiškas, intensyvus, pilno kūno.
Sulfitų kiekis vyne -23mg/l
Likutinis cukraus kiekis - 2,1g/l
Rūgšties kiekis -6,1g/l
Vyno pagaminta 1650 butelių, buteliuotas -2019/08/02
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su miško grybais, žvėrienos patiekalų.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.
Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu.
Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.