Raudonasis sausas
Uogos šiam vynui skinamos Lapierre šeimos vynuogynuose Morgon apeliacijoje nuo jaunesnių vynmedžių bei keliuose ploteliuose už Morgon ribų. Visi vynuogynai prižiūrimi laikantis ekologinių standartų. Išpilstant naudojamas mažiausias įmanomas stabilumą užtikrinantis sulfitų kiekis. Šis vynas priskirtas Vin de France apeliacijai, nes Božolė regionas nusprendė atsisakyti regioninės Vin de Pays apeliacijos.
Vynas kvepia granatais, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, braškėmis, bananais, bijūnais, našlaitėmis, kiaulpiene. Veržlus, gaivus, sultingas.
Tiekti 14 - 16 ° C prie ant grotelių keptų kiaulienos dešrelių su troškintais kopūstais, svogūnų pyrago, minkšto ožkos sūrio.
This entry point to the Marcel Lapierre range will please fans of natural wine looking for value. The colour is light, and the wine presents notes of raspberry and pomegranate touched with hints of earth and wild herbs. The texture is also light, with wispy tannins, fresh acidity and a modest finish. The wine is from purchased fruit, but much comes from the area of Morgon; the growers grow, but the domaine's team picks the grapes.
Marcelio Lapierre’o vardas yra vienas iš kertinių ne tik Morgon apeliacijoje, bet ir visame Božolė regione. Perėmęs vyninės vadžias iš tėvo Marcelis netrukus ėmė kliautis Jules’io Chauvet mokymu. Šis chemikas ir vyndarys dar 5-ajame dešimtmetyje kalbėjo apie natūralią vyndarystę be pesticidų bei herbicidų. Netrukus prie jo prisijungė dar trys panašiai mąstantys vyndariai ir užgimė garsusis (bet neformalus) klubas „The gang of four“, jungiantis biodinaminę ir natūraliąją vyndarystę propaguojančius kultinius Božolė ūkius, padėjusius visam Božolė regionui atkurti pigaus ir prasto jauno božolė vyno (Beaujolais Nouveau) nustekentą įvaizdį bei statusą. Po netikėtos Marcelio mirties 2010 metais ūkio valdymą perėmė jo vaikai Camille ir Mathieu.