Raudonasis sausas
Vyne jaučiasi intensyvus, sodrus vyšnių ir juodųjų aviečių aromatas, beveik primenantis likerį, tačiau išlaikantis gaivią energiją. Neįtikėtinai tirštas, tačiau kartu pikantiškas, tankus ir itin koncentruotas, labiau primenantis 2015 m. stilių.
Šilkinė tekstūra ir tamsiųjų vaisių bei šokolado gylis suteikia vynui nepaprasto sodrumo, tačiau jis tuo pačiu išlieka lengvas ir elegantiškas. Tai puikus tvirtumo ir subtilumo derinys.
Rossignol pasakojo, kad šį vyną, kilusį iš uolėto, geležimi turtingo dirvožemio, išskyrė atskirai, nes jis jau dabar yra itin masyvus ir per daug galingas, kad būtų galima vynioti su koteliais. Nors skonis nėra toks rafinuotas kaip Cailleret, šis vynas pasižymi įspūdingu burnos užpildymu ir struktūra.
(Iš 2,1 ha pagaminta vos 12 statinių, palyginti su 51 statine 2017 m.)
Tiekti 16-18 °C prie tuno kepsnio, klasikinio jautienos steiko arba brandintų sūrių.
The Santenots is a success this year, with a classic bouquet of creamy cassis and black fruit, followed on the palate by a rich, powerful wine with a firm chassis of tannin and good balancing acidity. While this will need time, it should reward the patient. Drinking Window 2025 - 2045
Nicolas Rossignol yra naujos kartos vyndarys ir superžvaigždė iš Volnay kaimelio Burgundijoje, darantis vynus iš nuosavų ir šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard, Beaune apeliacijose. Vyndario vyno stilius apibūdinamas, kaip sofistikuotas – gilios spalvos, klasikinio požiūrio su išgrynintų ir intensyvių vaisių daugiasluoksniškumu, šilkinių taninų ir sufokusuotų uogų salsvumu poskonyje. Pradėjęs vyndario karjerą 1994 metais šeimos vyninėje iki tol mokėsi įtakingose vyninėse skirtingose šalyse – Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Telegraphe), Bordo, Stellenbosch (PAR), sukurdamas savitą vyndarystės techniką. Daro apie 30 skirtingų vynų, teigdamas, kad „darydamas daugiau skirtingų vynų labiau ir greičiau mokaisi. Patirtis darant vieną vyną, gali būti panaudota kitam“. Nicolas Rossignol specializuojasi Volnay ir Pommard vynuose ir suteikia retą galimybę paragauti po 8-9 skirtingus vynus iš šių apeliacijų bei įsigilinti į jų terroir ir stilių. Šalia to vynai iš Beaune, bei bazinis vynas Héritière daromas iš 1922 metais pasodinto vynuogyno šalia Pommard, kuris turi ypatingą senų vynmedžių ir klono Pinot Noir ekspresiją, mažo derlingumo, daromo ir brandinamo, kaip premier cru kategorijos vynas, kuris atsiskleidžia tvirtesniu senosios Burgundijos stiliumi. Anot Nicolas Rossignol yra didelis skirtumas tarp Pommard ir Volnay – Pommard yra kiek vėsiau nei Volnay, kuris yra atsisukęs į saulėtą šlaitą, kai Pommard yra ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio. Todėl Volnay vyno taninai yra nokesni ir apvalesni, kai tuo tarpu Pommard – išraiškingesni, tvirtesni ir vedantys iki pat poskonio. Tačiau kiekvienas vynas išreiškią savitą charakterį. Vynas daromas skrupulingai atrenkant vynuoges vynuogyne ir vyninėje, vadovaujantis biodinamine filosofija, mėnulio kalendoriumi ir gravitaciniu judėjimu vyninėje.