Raudonasis sausas
Vaisiškumo ir subtilumo linkėjimas iš Burgundijos. Vynas daromas iš keleto atskirų vynuogynų, kurių amžius nuo 10iki 60 metų, augančių giliame kreidos ir molio dirvožemyje. Puikaus balanso, glotnių taninų vynas.
Patiekti 14-16°C prie patarškos, anties patiekalų, ėriuko šoklauliukų ar jautienos tartaro. Taip pat, daugiaryžis su baravykais arba omaras yra nuostabūs palydovai šiam vynui.
10–15% new oak. Destemmed because of the calcaire majority. (Stems better suited to fruit from clay, giving energy and length.) Deep cherry red. Five parcels, four below the premiers crus on clay and one terre blanche high up, stony. The latter is 60% of the harvest and picked later. Vinified separately and blended before barrel. A very slight toasty, grilled note but it is from the terroir, ‘grilled minerality’ not to do with the oak. There’s a definite smoky/stony character, not toasty. Dense and rich and powerful but still scented with deep-red Volnay fruit. More powerful than his Pommard village wine. Really powerful and rich. But juicy on the finish. A powerful, chewy Volnay but packed with fruit.
Nicolas Rossignol yra naujos kartos vyndarys ir superžvaigždė iš Volnay kaimelio Burgundijoje, darantis vynus iš nuosavų ir šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard, Beaune apeliacijose. Vyndario vyno stilius apibūdinamas, kaip sofistikuotas – gilios spalvos, klasikinio požiūrio su išgrynintų ir intensyvių vaisių daugiasluoksniškumu, šilkinių taninų ir sufokusuotų uogų salsvumu poskonyje. Pradėjęs vyndario karjerą 1994 metais šeimos vyninėje iki tol mokėsi įtakingose vyninėse skirtingose šalyse – Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Telegraphe), Bordo, Stellenbosch (PAR), sukurdamas savitą vyndarystės techniką. Daro apie 30 skirtingų vynų, teigdamas, kad „darydamas daugiau skirtingų vynų labiau ir greičiau mokaisi. Patirtis darant vieną vyną, gali būti panaudota kitam“. Nicolas Rossignol specializuojasi Volnay ir Pommard vynuose ir suteikia retą galimybę paragauti po 8-9 skirtingus vynus iš šių apeliacijų bei įsigilinti į jų terroir ir stilių. Šalia to vynai iš Beaune, bei bazinis vynas Héritière daromas iš 1922 metais pasodinto vynuogyno šalia Pommard, kuris turi ypatingą senų vynmedžių ir klono Pinot Noir ekspresiją, mažo derlingumo, daromo ir brandinamo, kaip premier cru kategorijos vynas, kuris atsiskleidžia tvirtesniu senosios Burgundijos stiliumi. Anot Nicolas Rossignol yra didelis skirtumas tarp Pommard ir Volnay – Pommard yra kiek vėsiau nei Volnay, kuris yra atsisukęs į saulėtą šlaitą, kai Pommard yra ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio. Todėl Volnay vyno taninai yra nokesni ir apvalesni, kai tuo tarpu Pommard – išraiškingesni, tvirtesni ir vedantys iki pat poskonio. Tačiau kiekvienas vynas išreiškią savitą charakterį. Vynas daromas skrupulingai atrenkant vynuoges vynuogyne ir vyninėje, vadovaujantis biodinamine filosofija, mėnulio kalendoriumi ir gravitaciniu judėjimu vyninėje.