Raudonasis sausas
Cantanhede miesto apylinkėse esanti teritorija Bairrados regione vyndario buvo pasirinkta kaip vėsesnio klimato vieta, kurioje galima pagaminti elegantiškus, lengvus, žemo alkoholio tūrio vynus, turinčius ilgą brandinimo potencialą. Vynas 19 mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse.
Vyno aromate dominuoja raudonos ir juodos uogos, su trupučiu prieskoniškų natų. Švelnūs, bet tvirti taninai su šiek tiek žemės prieskonių natų sutiekia vynui struktūrą, išlaikant gaivų ir minerališką poskonį.
Vidutinis vynuogynų amžius: 40-60 metų.
Likutinis cukraus kiekis - 1g/l.
Tiekti 16 - 18 °C prie elnienos, kurapkos, šernienos, kiaulienos ir pupelių troškinių. Vegetariški pasiūlymai: patiekalai su ankštinėmis daržovėmis (raudonos pupelės, lęšiai).
Delicately scented as it is fruited, revealing pine needle, resin, sandalwood and sooty, chalky clay riffs to its racy redcurrant, fresh blackcurrant and earthier beetroot. Having aged for 19 months in large barrels, the tannins are fine and dusty. A medium-bodied style of Baga, fermented in stainless steel lagares with carbonic maceration and whole-bunch influence.
„Niepoort“- šeimos vyninė valdoma jau penktos kartos, Dirk ir Verena Niepoort. „Niepoort“ - labai aukštos kokybės portų ir raudonųjų vynų gamintojas, kurio sausi vynai įtraukiami ir geriausiųjų trejetuką. Iš gausios gaminamų portų kolekcijos „Niepoort“ garsėja tawny portais. Gaminami tawny portai yra iš konkrečių metų derliaus, kurio senumas nurodomas etiketėje. http://www.niepoort-vinhos.com/en/index.html