Rankomis skintos uogos, prieš spaudžiant sultis, atskiriamos nuo kotelių. 90% misos fermentuojama nerūdijančio plieno statinėse, 10% - 225 litrų talpos ąžuolo statinėse. Praleidęs šiek tiek laiko kontakte su mielėmis, vynas sumaišomas ir išpilstomas.
Šis vynas - tartum pati Sicilija taurėje. Aromate žavingai atsikartoja salai būdingos augmenijos aromatai - raipstas, čiobrelis, subtilios ramunėlių natos, kurioms lengvumo suteikia gaivesni mango ir pomelo greipfruto niuansai. Burnoje jaučiame sultingą rūgštį, minerališkumą bei nokų, gėlišką poskonį.
Tiekti atvėsintą, 8 -10°C temperatūros prie žuvies patiekalų.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.