Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Maroccoli vynuogyno, augančio apie 400 metrų virš jūros lygio, laukiniškoje aplinkoje, akmenuotame ir kalkingame dirvožemyje. Prieš vyno fermentacijos procesą, vynuogių sultys maceruotos su žievelėmis 21 dieną 25 °C temperatūroje. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno ir ąžuolinėse talpose. Vynas 14 mėnesių brandintas Allier prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 30% yra naujos.
Intensyvios granatų spalvos vynas kvepia salstelėjusiais rytietiškais prieskoniais, skrudintomis kakavos pupelėmis, vaisių pyragu, slyvų padažu, gervuogių uogiene, vytinta mėsa. Svarus burnoje, pikantiškas, ilgo mėtų ir juodųjų pipirų poskonio.
Rūgšties kiekis- 5.2g/l
Brandinimo potencialas - 7/10 metų.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie rūkytos mėsos, ant ugnies kepto paršelio ar žvėrienos patiekalų.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.