Amorosa di Dicembre grapa gaminama iš atskirų metų vėlyvojo skynimo džiovintų Vespaiolo vynuogių derliaus išspaudų. Veneto regione Vespaiolo vynuogės naudojamos desertinio Torcolato vyno gamyboje. Po distiliacijos mažomis partijomis grapa metus laikoma plieno talpose, kur įvyksta natūrali filtracija ir suminkštėja gėrimo skonis. Aromate dominuoja egzotiniai ir džiovinti vaisiai, razinos. Skonis minkštas, rafinuotas ir gilus. Rekomenduojama patiekti 18-20 °C.
1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai, vaikaičiai. Giobattos vaikaitis Jacopo Poli's šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų. Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų. Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga. Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma. Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai. Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai. Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas. Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.