Baltasis sausas
Lengvas, gaivus, vaisiškas vynas kvepia tropiniais vaisiais bei nokiais citrusais, buksmedžiu ir pankoliu. Beveik 20 metų amžiaus vynuogynai nokina derlių sausame žvyro dirvožemyje. Vyno maceracija trunka 4/5 valandas žemoje temperatūroje. Priklausomai nuo derliaus ir kitų aplinkybių, vynas laikomas su mielėmis tris mėnesius. Burnoje vynas kompleksiškas su puikiai integruota rūgštimi ir maloniu karstelėjimu poskoniu.
Tiekti 8-10 °C prie jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalų, troškintos vištienos, baltos mėsos užkandžių.
Pure and expressive nose of green kiwis, sliced apples and touches of fennel and blanched almonds. Agile and crisp, with a medium body and a pithy finish. Creamy in texture. From organically grown grapes. Drink now.
“Protos” istorija prasidėjo 1927m., kai 11 vynuogių augintojų susibūrė į kooperatyvą ir tapo pirmąja vynine Ribera del Duero regione. Šiuo metu kompanijai priklauso 700 ha nuosavų vynuogynų, dar 700 ha valdo vynuogių augintojai. Per beveik šimtmetį trunkančią istoriją vynuogių augintojų skaičius išaugo iki 270, o Bodegas „Protos“ tapo visame pasaulyje atpažįstamu prekės ženklu. www.bodegasprotos.com