Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, kurio amžius apie 80 metų, augančio stačiame šiauriniame Etnos papėdės šlaite apie 700mvjl, vulkaninės kilmės dirvožemyje. Fermentacija vykdyta 28-30° C temperatūroje, po savaiminės malolaktinės fermentacijos, vynas 16-18 mėn.brandintas prancūziško ąžuolo statinėse bei didėlėse ąžuolo talpose ir 1 mėn. nerūdijančio plieno talpose.
Vynas tvirtai austos tekstūros, atletiško charakterio, jaunatviško sukibimo ir graikų skulptūros grožio. Bręsdamas įgauna švelnų lankstumą, saulėlydžio turtingumą ir rytmetinį skambesį.
Vyno pagaminama apie 6000 butelių.
Tiekti 16- 18° C prie lazanijos, picos, paukštienos, traškios kiaulienos, vytinto kumpio, sūrių.
Ūkis įsikūręs šiauriniuose Etnos ugnikalnio šlaituose su vynuogynais tarp Solicchiata kaimo ir Randazzo miesto. Vietovėje, kuri istoriškai pripažinta geriausia Sicilijoje raudonųjų vynuogių augaviete, tai nepaprasta vieta - ši „sala saloje“, tai yra Etna, kurią pasirinkome mes su broliu, nors kartais tikiu, kad iš tikrųjų vieta mus pasirinko. Vieta, kur gamta yra palaidūnė, bet kartu sunki. Mes stengiamės išreikšti rafinuotą ir daugialypį šios vulkaninės žemės mikroklimatą. Ūkio filosofija paprasta. - atsižvelgiant į ekstremalų klimatą ,subtiliai valdyti vynuogynus.