Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Kellerbergas vynuogynas yra viena šauniausių ir turbūt geriausių Dürnstein miestelio šlaito vietų, iš dalies besidriekiantis į rytus, į miškingą slėnį. Visada gyvybingas, švytintis, plieninis ir ryškus. Šlaito nuolydis 70%, vynmedžiai auga terasomis, 200-300mvjl. Tokiose sąlygose užaugusios vynuogės šias gamtos išdaigas užkoduoja butelyje. Gyvas, gaivus, traškus, vibruojančios energijos kupinas vynas žavi savo grakštumu ir elegancija, kuria galima mėgautis ne vieną dešimtmetį.
Tiekti 8-10 ° C prie jūros gėrybių, riebių žuvies patiekalų, riebesnių mikštųjų sūrių.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.