Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Vynas padarytas iš atskiro Ried Schütt vynuogyno kvepia žaliais abrikosais, nektarinais, greipfrutais, žaliomis papajomis, trešnėmis, neprinokusiais obuoliais. Sodrus, labai elegantiškas, gyvos rūgšties, minerališkas, ilgo kaulavaisių poskonio.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžiagyvių, riebių žuvies patiekalų, pastos, riebesnių mikštųjų sūrių.
What an amazing array of stone- and exotic-fruit aromas, also jasmine and wild herbs. Tremendous concentration and elegance on the medium- to full-bodied palate. An extremely long and refined finish with a touch of salty character alongside the wet-stone minerality. Drink or hold.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.