Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Žalvario spalvos vynas kvepia abrikosais, ananasais ir cukruotomis apelsinų žievelėmis. Šis rislingas kompleksiškas, atsiskleidžia per mango vaisių, mandarinų ir gaivios rūgšties natas. Vyno poskonis ilgas ir daugiasluoksnis.
Tiekti 11-12 °C prie keptų krevečių pagardintų citrina ir česnakais, sušių arba cezario salotų.
The most amazing thing about this very concentrated, full-bodied dry riesling is the tingling freshness that lifts the very long finish. That’s extraordinary when you consider the ripe mangosteen fruit on the nose and at the front of the palate. And the enormous density of the midpalate. Great aging potential. Drink or hold.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.