Pastiprintas sausas
Nedidelio pagaminto kiekio vynas.
50 % Verdelho vynuogių buvo sutryptos kojomis ir vykdyta 3 dienų šalta maceracija, kitos 50 % vynuogės spaustos kartu su kekėmis. 50 % Verdelho vyno 1 metus brandinta naujose ir naudoto ąžuolo statinėse, kita dalis nerūdijančio metalo talpose nuolat palaikant pastovią temperatūrą. Tropinių vaisių, skrebučio, riešutų aromatų. Kremiškas, gaivios rūgšties, minerališkas.
Likutinis cukraus kiekis - 0.6 g/l.
Pagaminta 3811 but.
Tiekti 10 -12°C temperatūros prie jūros gėrybių,marinuotos ar keptos ant grotelių žuvies.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com