Vilnius

Klaipėda

Billaud-Simon Montee de Tonnerre Chablis 1er Cru AOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Billaud-Simon Montee de Tonnerre Chablis 1er Cru AOC 2023

76,00

Aprašymas

Billaud‑Simon Montée de Tonnerre Chablis 1er Cru 2023 – tai išskirtinis Premier Cru vynas iš legendinio Montée de Tonnerre šlaito, pasižymintis gaiviu minerališkumu, sodria tekstūra ir elegancija.

Vynas žėri ryškia blyškiai auksine spalva su švelniais žalsvais atspalviais. Aromatas yra gėliškas ir minerališkas, su prinokusių citrusinių žievelių, baltų gėlių ir jodo natomis – tai šio turtingo terroir išraiškos ženklai.

Skonyje vynas yra vidutinio kūno, švelnus, bet gyvybingas, su aiškia kreidiška ir minerališka struktūra, gaivia rūgštimi bei ilgai išliekančiu, šiek tiek sūriu poskoniu.

Vynas gaminamas tik iš ‘Chardonnay’ vynuogių, auginamų pietrytinėse Kimmeridžio kalkakmenio ir molio šlaituose, kurie aiškiai išreiškia šio terroir charakterį.

Vynas 14–16 mėnesių brandinamas nerūdijančio plieno talpose, todėl ši derliaus išraiška išlaiko švarų vaisišką charakterį ir minerališkumą, be jokios ąžuolo įtakos.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C prie keptos vištienos su grybais, dūminio upėtakio, mėsingos žuvies, midijų, minkštesnių sūrių.

Apie gamintoją

Domaine Billaud‑Simon – viena seniausių ir įtakingiausių Chablis  regione, įkurta dar 1815 m. Charles Louis Noël Billaud. Nuo 2014 m. ūkis priklauso Domaine Faiveley šeimai, tačiau išlaiko savo dviejų šimtų metų tradiciją ir stilių. Vynai garsėja rafinuotumu, struktūra ir grynu ‘Chardonnay’ charakteriu, reprezentuojančiu klasikinį Chablis stilių.

Vynuogynai

Ūkis valdo apie 17 hektarų – įskaitant 4 Grand Cru ir 4 Premier Cru sklypus (pvz., Montée de Tonnerre, Fourchaume, Vaillons) Vynmedžiai auginami ant Kimmeridžio kalkakmenio ir molio dirvožemių, suteikiančių vynui išskirtinį minerališkumą. Ūkis taiko tvarios praktikos metodus (pvz., rankinę derliaus atranką, minimalų herbicidų naudojimą).

Vyno stilius

Domaine stengiasi kurti švarų, minerališką Chablis, su puikiu rūgšties ir vaisiškumo balansu. Vynai – elegantiški, rafinuoti, išraiškingi tiek jauni, tiek subrendę. Fermentuojama nerūdijančio plieno talpose (kai kuriems Premier/Grand Cru – nedidelė dalis senų ąžuolo foudre statinių), taip išlaikant vaisių tyrumą ir subtilią ir minimalistinę ąžuolo integraciją .

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Pagrindiniai vynai be ąžuolo brandinami 14–16 mėn. nerūdijančio plieno talpose; tam tikros Premier/Grand Cru etiketes brandinamos dalinai sename ąžuole . Vynai yra skanūs jauni, tačiau turi brandos potencialą – 5–15 metų, o Grand Cru vynai – iki 20 metų.

Domaine Billaud - Simon

Domaine Billaud - Simon

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti