Baltasis sausas
De Martino Legado Chardonnay Limarí DO 2023 – pilnas ir gyvybingas Čilės 'Chardonnay' veidas.
2023 metų derlius pasižymi išskirtiniu gaivumu, švariais aromatais ir minerališku charakteriu. Vynas buvo brandintas 12 mėnesių naudotose prancūziško ąžuolo statinėse. Fermentacija vyko natūraliomis mielėmis, o apie 30 – 50 % vyno patyrė dalinę malolaktinę fermentaciją
Aromate dominuoja subtilūs citrusų, baltųjų kaulavaisių, mangų, vanilės aromatai. Skonyje elegantiškai intensyvus, aliejiškos tekstūros, gaivios rūgšties, ilgo geltonųjų vaisių poskonio.
Patiekti 10 – 12 °C temperatūros prie keptos žuvies ir paukštienos, pagardintos grietinėlės padažu, ceviche.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.