„Grand Cru“ vakarienė šiemet vyks „Stikliuose“
Paskelbta: 2019-04-01
Balandžio 26 d. kviečiame Jus į tradicinę „Grand Cru“ vakarienę restorane „Stikliai“, kurios metu ragausime ir pagerbsime geriausius Prancūzijos vynus.
Šiemet prabangiausioje „Vyno klubo“ organizuojamoje vakarienėje karaliaus Bordo regiono Pessac-Léognan apeliacijos vynas. Vakaro pažibos – „Château Haut-Brion“ ir „Château d‘Yquem“. Taip pat ragausime ir Roberto Parkerio 100 balų įvertintą raudonajį Pessac-Léognan apeliacijos vyną. Vakarą pradėsime „Prestige Cuvée Grand Cru“ vynu iš Šampanės bei Burgundijos.
Geriausią Prancūzijos vyną ragausime kartu su „Stiklių“ restorano šefo Gerdvilo Žalio specialiai šiam vakarui kurtais patiekalais. Gerdvilas „Stikliuose“ pradėjo dirbti rudenį, ką tik sugrįžęs iš Paryžiaus.
Šefas trejus metus dirbo prancūzų gastronomijos legendos Joëlio Robuchono restorane „L‘Atelier de Joël Robuchon Saint-Germain“, kuris yra tarp penkiolikos geriausių pasaulio restoranų. Lietuvis užėmė antrojo virtuvės šefo (Seconde Cuisine) pareigas tuo metu, kai Joëlio Robuchono žvaigždė švietė ryškiausiai: Joëlis savo rankose turėjo 32 „Michelin“ žvaigždutes.
„Grand Cru“ vakarienės vynas:
„2008 Champagne Diebolt-Vallois La Fleur du Passion Brut“;
„2013 Olivier-Leflaive Corton-Chalemagne Grand Cru“;
„2012 Domaine de Chevalier Grand Cru Classe de Graves“ (magnum);
„2009 Château Smith-Haut-Lafitte Grand Cru Classe de Graves“;
„1996 Château Haut-Brion Grand Cru Classe de Graves“;
„1997 Château d'Yquem Sauternes Premier Grand Cru Classe“.
Laikas: balandžio 26 d., penktadienis, 19:30 val.
Vieta: „Stikliai“.
Kaina: 350 € asmeniui.
Vietų skaičius ribotas. Registracija: [email protected], +370 655 40970, arba [email protected], +370 652 67 888.