Oranžinis sausas
Oranžinis. Muscat à Petits Grains vynuogės nauja išraiška: subtilumas, elegancija, lengvumas burnoje. Sultys spaudžiamos kartu su šakelėmis, ilga maceracija. Brandinama tik nerūdijančio metalo talpose, taip išaugant vaisiškumą ir gaivumą. Sumišę saldžių vaisių, tropinių vaisių – citrinų, imbierų, tangerinų – ir gėlių aromatai. Pikantiškas, kvapnus, prieskoniškas. Džiovintų vaisių, ananasų skonio, negausių, žalią arbatą primenančių taninų, vidutinės rūgšties. Pabaigoje juntami rozmarinai su čiobreliais ir pikantiškas kartstelėjimas.
Tiekti 10-12°C prie Azijos virtuvės patiekalų, vištienos su žolelėmis ir padažu arba aromatingesnių sūrių.
Ženios Vasiljevos kelionė iš Lietuvos farmacijos į Langedoko vyno pasaulį prasidėjo 2013 m., kai ji susitiko savo vyrą, prancūzą Thibauld Vermillard’ą. Po dvejų metų eksperimentų ir mokymosi jie perėmė 10 ha šeimos vynuogyną ir išplėtė jį iki 12 ha. Šiandien „Domaine Ampelhus“ – tai sėkminga vyninė, pelniusi Geriausio jaunojo Prancūzijos vyndario prizą. Ženia ir Thibauld, vadovaudamiesi tradiciniais vyndarystės metodais ir biodinamikos principais, kuria išskirtinius vynus, atspindinčius Langedoko terroir unikalumą. Jie augina įvairias vynuogių veisles, įskaitant ‘Muscat’, ‘Grenache’, ‘Piquepoul Noir’, ‘Terret Noir’ ir ‘Rivairenc’, o dalis vynų gaminami eksperimentuojant su neįprastais metodais.
Vyno stilius
„Domaine Ampelhus“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, kuriame dera tradicijos ir inovacijos. Tai aromatingi, ekspresyvūs vynai, atspindintys Langedoko regiono saulę ir dirvožemį.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Ampelhus“ valdo vynuogynus, esančius Langedoko regione, garsėjančiame savo unikaliu terroir:
Šie vynuogynai pasižymi unikaliu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Ampelhus“ vynai pasižymi geru balansu tarp jaunatviškumo ir brandos potencialo. Dėl švelnių taninų ir ryškios rūgšties, šiais vynais galima mėgautis jau jaunystėje, tačiau kai kurie raudonieji vynai taip pat puikiai bręsta ir tobulėja laikui bėgant.