Baltasis p. sausas
Vynmedžiai auga labai stačiuose Mozelio upės šlaituose, juodojo skalūno dirvoje. Vyno fermentacija vykdyta metalo talpose.
Žalių obuolių, kriaušių, melionų, žalios papajos, baltosios trešnės aromatų. Lengvas, gaivios rūgšties, gero balanso, lengvai jaučiamas minerališkumas,
Likutinis cukraus kiekis vyne - iki 18g/l.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie šviežių daržovių salotų, žuvies patiekalų ar aštresnių Azijos virtuvės patiekalų.
Klaus Lotz Winery is located in the Moselle region, which is characterized by hills and steep slopes. The winery belongs to the Lotz family, which grows grapes from generation to generation in order to realize its goal of producing high-quality fruit and mineral wines that reflect the characteristics of the area. In addition to the famous grape varieties, the family also makes wine from the local black grape Dornfelder, which is well adapted to grow in a rather cool climate region.