Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    93 / 100

  • Wine Advocate

    92 / 100

Lingua Franca Tongue'n Cheek Pinot Noir Eola - Amity Hills, Oregon 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Lingua Franca Tongue'n Cheek Pinot Noir Eola - Amity Hills, Oregon 2018

92,00

Aprašymas

Lankstus ir subtiliai sudėtingas, siūlantis rožių žiedlapių ir aštrų mėlynių aromatą su lengvai subalansuotu aviečių, upės uolienos ir prieskonių skoniu, kuris užbaigiamas rafinuotais taninais. Laukinių uogų natos susimaišo su juodosiomis vyšniomis, kadagiais ir tamsiais prieskoniais padarydamos vyną galingesnį, sluoksniuotą.

 

Patiekimas

Tiekti 16 °C temperatūros Pinot Noir vynuogėms skirtose taurėse greta keptos laukinės paukštienos, tokios kaip fazanas, antis ar kurapka.

Vertinimas

92 / 100

Wine Advocate

Medium ruby-purple, the 2018 Pinot Noir Tongue 'N Cheek is scented of dark cherries and earth with loads of spicy accents. The palate is medium-bodied and super silky with powerful fruit and a wonderfully appealing, juicy finish.

93 / 100

Wine Enthusiast

A mix of Pommard and Calera clones, this is a blend that attempts to forge a common ground between sweetly spicy pie-cherry fruit and the more herbal, tannic, austere nature of the Calera fruit. All the parts are there to build a complete and interesting wine. Just add some bottle age—another two or three years at least. PAUL GREGUTT

Apie gamintoją

„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.

Jums galėtų patikti