Poli Vaca Mora – sodrus itališkas kartusis likeris (it. amaro) su Veneto išraiškingu charakteriu.
„Vaca Mora“ – reiškia „juoda karvė“, tačiau Veneto tarmėje šis pavadinimas dar mena naktinį tramvajų, kadaise kursavusį tarp Barsano ir Bassano. Šis žaismingas vardas puikiai atspindi gėrimo charakterį – stiprus, ryškus, su tradicijų ir humoro užtaisu.
Amaro gaminamas iš įvairių žolelių, šaknų, prieskonių ir citrusų, užpiltų ant grapos distiliato. Lėtai brandinamas, kad atsiskleistų kiekviena natūra, šis gėrimas pasižymi natūralumu – be dirbtinių kvapiųjų medžiagų ar dažiklių.
Intensyvaus aromato, kuriame išryškėja karamelizuotų apelsinų žievelių, cinamono, anyžių, gvazdikėlių ir karčiųjų žolelių natos. Skonyje - turtingas, šiek tiek saldus, bet greitai pereinantis į malonų kartumą, subtiliai „šaldantis“. Labai gerai subalansuotas ir ilgai išliekantis.
Rekomenduojame tiekti po vakarienės kaip digestyvą, kaip ingredientą kokteiliuose, norint įnešti gilumo ar sudėtingumo.
Poli Distillerie – itališkos grappos aistros paveldas nuo 1898 metų
Viskas prasidėjo 1898-aisiais, kai šiaudinių skrybėlių gamintojas GioBatta Poli, užsidegęs aistra grapai, susikonstruavo mažą distiliatorių ir pradėjo keliauti pas pažįstamus vyndarius distiliuoti iš vyno gamybos likusios vynuogių masės. Šis kuklus hobis netruko virsti šeimos tradicija, kurią tęsė sūnūs, o šiandien su ypatinga meile ir preciziškumu ją puoselėja anūkas Jacopo Poli – vienas garsiausių šiuolaikinių grappos kūrėjų Italijoje.
Amatų meistrystė ir nenuilstama kokybės siekiamybė
Poli distilerijoje, įsikūrusioje Veneto regione, laikomasi penkių tvirtų principų, užtikrinančių kiekvieno produkto išskirtinumą:
Naudojama tik šviežia, sveika žaliava – pristatoma tik tiek, kiek per dieną galima perdirbti.
Žaliava distiliuojama iškart – be jokio sandėliavimo.
Distiliacija atliekama senoviniais variniais distiliatoriais pagal senąsias technologijas.
Kiekvienas etapas atliekamas su aistra ir rankų darbu.
Kiekviena grappa kuriama su pagarba produktui ir jį ragaujančiam žmogui.
Skonis, kuris kalba pats už save
Šie principai padeda Poli šeimai kurti ne tik klasikinę, bet ir moderniąją grappą – nuo švelnios ir gėliškos iki ryškesnio, prieskonių bei vaisių natomis praturtinto skonio. Poli grappa ir likeriai vertinami visame pasaulyje ir puošia prestižinių restoranų meniu – tai Italijos distiliavimo meistrystės simbolis.