Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    96 / 100

Aalto PS Ribera del Duero DO 2022 (En primeur)

Raudonasis sausas

Aalto PS Ribera del Duero DO 2022 (En primeur)

99,00

Aprašymas

Tiems, kas ieško vyno, galinčio tapti kolekcijos perlu ir atspindėti Ribera del Duero regiono išskirtinumą, „Aalto PS Ribera del Duero DO 2022“ yra neprilygstamas pasirinkimas – šis vynas sujungia senų vynmedžių koncentraciją, ilgaamžį brandinimo potencialą ir eleganciją, todėl yra itin vertinamas vyno entuziastų ir žinovų.

Šis išskirtinis vynas pagamintas iš itin senų, 60–90 metų amžiaus „Tinta Fina“ (Tempranillo) vynmedžių uogų, rinktų rankomis iš prestižinių La Horra ir La Aguilera vynuogynų, kurie dėl savo unikalaus mikroklimato ir dirvožemio užtikrina vyno gylį ir intensyvumą.

Vynas kilęs iš Ribera del Duero regiono, garsėjančio kalkakmenio, molio ir žvyro dirvožemiu bei dideliais dienos ir nakties temperatūrų svyravimais, kas leidžia uogoms pasiekti optimalų prinokimą, išlaikant gaivų rūgštumą; 2022 m. derlius atspindi šio regiono vintažo išskirtinumą, pasižymėdamas koncentracija ir harmonija.

Aromate dominuoja juodų nokusių uogų – gervuogių, mėlynių – natos, kurios subtiliai persipina su prieskonišku ąžuolo, vanilės ir minerališkumo dvelksmu, sukurdamos daugiasluoksnį ir kompleksišką kvapą, praturtintą 21 mėnesį trukusiu brandinimu ąžuolo statinėse.

Skonyje vynas išsiskiria platumu burnoje, puikiai subalansuotais taninais ir išraiškingu poskoniu, suteikiančiu vynui gilumą ir pilnumą; vaisiškumas ir elegancija išlieka nepriekaištingai suderintos, o ilgai trunkantis poskonis atskleidžia papildomus prieskonių ir mineralų niuansus.

Šis vynas turi išskirtinį potencialą brandintis dar 15–20 metų, laikui bėgant atskleisdamas dar sudėtingesnius tabako, odos ir tamsaus šokolado aromatus.

Patiekimas

Tiekti 14 - 16°C, prie jautienos didkepsnių, ėrienos ir žvėrienos troškinių, kepsnių.

Vertinimas

96 / 100

James Suckling

Apie gamintoją

AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.

Jums galėtų patikti