1–6 iš 6
„Pira“ – tai sena vyndarių šeima, kurios šaknys siekia XVII amžių. Gigi Pira, legendinis senosios mokyklos atstovas, kūrė vynus iš savo sklypų Cannubi, San Lorenzo ir Via Nuova vynuogynuose. Jo aistra tradicijoms buvo tokia stipri, kad jis tapo paskutiniuoju senojo stiliaus vyndariu. Nuo 1980 m. „Pira“ istoriją tęsia Chiara Boschis kartu su savo tėvais Franco ir Ida, kurie, puoselėdami artimą draugystę ir pagarbą Gigi Pirai, atstovauja istorinei „Barolo“ gamintojų šeimai. Chiara Boschis yra viena pirmųjų moterų, įsiliejusių į „Barolo“ vyndarystės pasaulį, ir jos stilius skiriasi nuo tradicinio. Ji kuria ryškius, vaisiškus, aromatingus vynus su švelnesniais taninais. Vynuogės auginamos vadovaujantis ekologijos principais, o visi darbai atliekami rankomis.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Vyno stilius
„Pira“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, kuriame dera tradicijos ir modernumas. Tai elegantiški, harmoningi vynai, atspindintys „Barolo“ terroir unikalumą.
Raudonasis vynas: aromatingas, su švelniais taninais, turtingas raudonųjų vaisių natų, elegantiškas ir ilgai išliekantis.
Baltasis vynas: švarus, gaivus, minerališkas, su subtiliais gėlių ir vaisių aromatais.
Prestižiniai vynuogynai
„Pira“ valdo prestižinius vynuogynus, esančius garsiausiuose „Barolo“ regiono vietovėse:
Cannubi: vienas garsiausių ir prestižiškiausių „Barolo“ vynuogynų, garsėjantis elegantiškais ir kompleksiškais vynais.
San Lorenzo: vynuogynas, kuriame gimsta galingi ir struktūriški „Barolo“ vynai.
Via Nuova: vynuogynas, kuriame auginamos vynuogės, iš kurių gaminami aromatingi ir vaisiški vynai.
Šiuos garsius vynuogynus papildo ir kiti, mažiau žinomi, tačiau ne mažiau vertingi sklypai, kuriuose auginamos ‘Nebbiolo’ vynuogės.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
„Pira“ vynai pasižymi puikiu balansu tarp jaunatviškumo ir brandos potencialo. Dėl švelnių taninų ir ryškios rūgšties, šiais vynais galima mėgautis, kai jie dar jauni, tačiau jie taip pat puikiai bręsta ir tobulėja bėgant laikui. „Barolo“ vynai ypač garsėja savo ilgaamžiškumu.