Raudonasis sausas
Vynui naudojamos senų (dauguma 40 - 80 metų amžiaus) vynmedžių uogos, skinamos ir perrenkamos rankomis, vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
Vynas pasižymi tvirta struktūra, ilgai išliekančiu poskoniu. Dominuoja koncentruotas raudonų uogų aromatas lydimas prieskoniškų ąžuolo natų. Elegantiškas bei puikiai subalansuotas.
Tiekti 16°C temperatūros, idealiai tinka prie jautienos ar erienos kepsnių, ypač keptų ant grotelių, taip pat ir prie žvėrienos patiekalų.
AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.