Raudonasis sausas
Tvirtos struktūros, elegantiškas, puikiai subalansuotas, taurus, minkštas vynas, kuriame dominuoja koncentruoti raudonų uogų aromatai lydimi prieskoniškų ąžuolo natų. Ilgai išliekančio poskonio vynas.
Vynui naudojamos senų (dauguma 40 - 80 metų amžiaus) vynmedžių uogos, skinamos ir perrenkamos rankomis, vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16°C temperatūros, idealiai tinka prie jautienos ar erienos kepsnių, ypač keptų ant grotelių, taip pat ir prie žvėrienos patiekalų.
A graceful, enticing red, with appealing hints of violet, eucalyptus, tea rose and tar wafting through the flavors of ripe black currant and mulberry fruit, melted licorice and mocha. Long, focused and harmonious, with deft integration of the sinewy tannins and refreshing acidity, this glides across the palate and echoes on the spiced finish.
AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.