Vieno litro talpos vynas Italijoje atspindi gilias ir stiprias tradicijas, tapusias draugiškumo simboliu. Todėl šis lengvas, vaisiškas, žemo alkoholiškumo vynas tapo šios tradicijos vedliu.
Vynas pagamintas iš skirtingų vynuogių veislių: Alicante, Carignano, Mourvèdre, Sangiovese bei Alicante Bouschet, susirpintų visai jaunų, netoli jūros esančių vynmedžių. Po fermentacijos vynas laikytas betono talpose 6 mėnesius. Jaunatviškas, lengvas vynas yra dinamiškas tiek nosyje, tiek burnoje. Vynas kvepia raudonomis uogomis, balzamiku, salsvais prieskoniais.
The fresh flowers come through nicely on the nose with some sour cherries, too. It's light-bodied, crunchy and fresh with dried lemons to the red fruits. Light nutmeg at the end. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.
"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.