1–68 iš 68
Toskana yra vienas garsiausių ir produktyviausių vyno regionų visoje Europoje. Ji geriausiai žinoma dėl savo ‘Sangiovese‘ vynuogių veislės sausų raudonųjų vynų iš tokių apeliacijų: Chianti, Brunello di Montalcino ir Vino Nobile di Montepulciano. ‘Sangiovese‘ sudaro apie du trečdalius visų regione auginamų vynuogių. Iš jų pagaminama 85% regiono raudonojo vyno kiekio. Regione išpopuliarėjus „supertoskaniečiams“, kurių garsiausi vynai daromi Bolgheri , ‘CabernetSauvignon‘, ‘Merlot‘, ‘Syrah‘ tapo daug ryškesnės Toskanoje.
‘Trebbiano’ yra plačiausiai sodinama baltoji vynuogių veislė. Kitos gana paplitusios baltosios vynuogių veislės: ‘Vernaccia’, ’Vermentino’, ’Malvasia’.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Baltasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Saldusis saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Saldusis saldus
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Toskana yra vienas garsiausių ir produktyviausių vyno regionų visoje Europoje. Ji geriausiai žinoma dėl savo ‘Sangiovese‘ vynuogių veislės sausų raudonųjų vynų iš tokių apeliacijų: Chianti, Brunello di Montalcino ir Vino Nobile di Montepulciano. ‘Sangiovese‘ sudaro apie du trečdalius visų regione auginamų vynuogių. Iš jų pagaminama 85% regiono raudonojo vyno kiekio. Regione išpopuliarėjus „supertoskaniečiams“, kurių garsiausi vynai daromi Bolgheri , ‘CabernetSauvignon‘, ‘Merlot‘, ‘Syrah‘ tapo daug ryškesnės Toskanoje.
‘Trebbiano’ yra plačiausiai sodinama baltoji vynuogių veislė. Kitos gana paplitusios baltosios vynuogių veislės: ‘Vernaccia’, ’Vermentino’, ’Malvasia’.
Vynuogės ir vynai iš Toskanos
’Sangiovese‘ vynuogės vynai iš Toskana regiono paprastai pasižymi didesne rūgštimi, tvirtais taninais, vyšnių, žibuoklių, šalavijo ir rozmarino skoniu, pikantiškomis odos ir tabako natomis, o brandesnio derliaus – slyvomis. Bręstant ‘Sangiovese‘ žavi raudonųjų apelsinų džiovintų žievelių ir lauro lapų natomis.
Supertoskaniečių vynai gaminami ne tik iš ’Sangiovese’, bet ir iš ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Syrah’, ‘Cabernet Franc’ vynuogių veislių. Supertoskaniečių vynai būna glotnūs ir elegantiški, su vyšnių, slyvų, gervuogių, riešutų skonio užuominomis.
‘Trebbiano’ vynuogės naudojamos vyno, brendžio ir acto gamybai. Vynai iš ‘Trebbiano’ vynuogių veislės turi nemažai alkoholio, yra gana aromatingi, minkšti. Pusiau putojantys ar putojantys ‘Trebbiano’ vynuogių vynai yra lengvi ir gaivūs.
‘Vermentino’ vynuogių vynai pasižymi vidutine rūgštimi, lengvu kūnu, gaiva, minerališkumu, nedideliu alkoholio kiekiu.