Putojantis p. sausas
Šiam proseko (prosecco) derlius renkamas rankomis nuo aukščiausių vyninės prižiūrimų augaviečių: “Col de Fer” ir San Gallo, esančių 500 m. virš jūros lygio. Dirvožemio tipas: molis, smiltainis.
Spalva: blyški aukso.
Aromatas: rožės, citrusai, akacijų žiedai, obuoliai.
Skonis: šviežias, lengvas, salstelėjęs, vaisiškas, gėliškas.
Tiekti 8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.
Herby, floral nose; light, progressive palate with a lovely delicate airy texture and intense flavours on the finish of grapefruit peel, apple and almonds. Very refined, from high-altitude vineyards.
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.