Putojantis p. sausas
Harmonijos koncertas taurėje. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio 350mvjl aukštyje. Paviršiniame dirvožemio sluoksnyje gausu organinių medžiagų, dumblo ir gelsvai rudo smėlio su juodais atspalviais. Žemiau 75 cm gylyje randame geltoną smėlėtą molį, o tada pereiname prie smulkaus dumbluoto smėlio, kuriame gausu mineralinių druskų, ištirpusių iš viršutinių lygių per pastaruosius 10 000 metų formuojantis dirvožemiui. Apelsinų žiedų, visterijų, obuolių ir persikų, cukruotų mandarinų ir apelsinų, ličių, saldžių prieskonių ir marcipanų aromatų. Baltos kreminės putos, elegantiškas, gaivus.
Likutinis cukraus kiekis - 24g/l
Patiekti 6-8 °C prie bekreminių desertų, lengvų salotų, kaip aperityvą.
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.