Putojantis sausas
Neįtikėtino šviežumo ir puikaus balanso vynas, pagamintas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Molio-kalkakmenio terasinėse ir šlaitinėse augavietėse augančių 20-40 metų vynmedžių derlius surintas rankomis. Pirmoji fermentacija vykdyta termoreguliuojamose nerūdijančio plieno kubiluose. Antroji fermentacija buteliuose - beveik 5 metai su mielėmis. Turtingas ir pilnas subtilių ir smulkių burbuliukų vynas kvepia greipfrutais, apelsinais, karamele, cukruotais meduoliais.
Dozažas: 5g/l.
Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie apskrudintos baltos žuvies, vištienos kepsnių.
"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/