Putojantis sausas
Šis vynas daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Fermentacija vykdoma reguliuojamoje temperatūroje, taip pat šis vynas 18 mėnesių laikytas su mielėmis. 'Chardonnay', 'Chenin blanc' ir'Mauzac' vynmedžių amžius siekia 20-50 metų. Jie auga Viduržemio jūros pakrantės kalvų šlaitų terasose ant molio - kalkakmenio dirvos.
Vynas išsiskiria baltųjų gėlių, žalių obuolių, ličio, dobilų medaus aromatais bei gaiva ir balansu. Vynas elegantiško ir subtilaus stiliaus.
Patiekti 6- 8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie baltos žuvies, salotų.
"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/