Putojantis
Vynas mėgstamas ir vertinamas už subtilumą, šviežumą, gyvybingumą ir vaisiškumą. Lašišos spalvos rausvasis Diebolt-Vallois pasižymi vidutinio intensyvumo aromatu, kuriame juntami žemuogių, spanguolių, raudonųjų serbentų bei vyšnių kvapai, kuriuos papildo subtilios gėlių natos. Burnoje sausas, sultingos rūgšties, raudonų uogų skonio bei minerališko poskonio.
Dozažas: 3-5g/l.
Tiekti 8-12 °C temperatūros kaip aperityvą, su šviežiomis braškėmis, avietėmis, lengvomis salotomis, kepta lašiša ar keptos vištienos patiekalais.
Richly spiced, soft and creamy in texture, this well-cut Champagne layers clove and cardamom notes with blackberry, biscuit, white peach and sliced almond flavors. Shows power, but remains well-knit and elegant overall.
Viename garsiausių Šampanės kaimelių Cramant Jacques Diebolt ir Nadia Vallois padedami vaikų Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius šampano namus Diebolt-Vallois. Didžioji dalis 11 ha šeimai priklausančių vynuogynų turi Grand Cru bei Premier Cru statusą, kuriuose daugiausia auginama Cote des Blancs karalienė Chardonnay vynuogė. Iki 1992 metų beveik nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno mėgėjų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų bei vyno gidų Gault Millau Diebolt-Vallois nominavo metų šampano gamintoju. Nuo tada pasaulio vyno mėgėjai kasmet kaunasi dėl retų šio Chardonnay meistro šampano butelių, o vyno kritikai šį šampano gamintoją vertina aukščiausiais balais. Nepaisant šlovės ir dėmesio Diebolt-Vallois lieka šeimynine vynine, kurios variklis - itin šilti ir draugiški žmonės, tad Vyno klubui tikras malonumas šį puikų gamintoją pristatyti Lietuvos vyno mėgėjams.