Putojantis sausas
Vynas daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu, su mielėmsi laikytas 11 mėn. Kreminis, minkštas, elegantiškas, citrusinių vaisių, svarainių, kriaušių aromatų. Neįtikėtinai tirpios ir lengvos tekstūros, gaivus, minerališkas.
Likutinis cukraus kiekis - 6,8g/l.
Tiekti 8-10 °C kaip aperityvą, su marinuota lašiša ar žuvimi lengvuose padažuose, šparagais, omletu su lašiša ir pankoliu arba wok daržovėmis su žuvimi.
Disgorged in January 2022, the 2009 Georg Breuer Brut offers a beautifully matured and slightly oxidative bouquet of perfectly ripe and open-hearted fruits. This nose makes me think of cream sauces with white meat, mushrooms and morels. Rich yet pure and elegant on the palate, this is a full-bodied, powerful, complex and long sparkling wine that is more wine than sparkling and richer than any other wine here at the domaine. This is a spectacular blend of equal parts Pinot Blanc, Pinot Gris and Pinot Noir aged in small and large oak vats for a year prior to aging in bottle. Disgorged as Brut Nature yet designated as Brut.
Vyno ūkis „Weingut Georg Breuer“ įkurtas 1880 metais. Nuo 1980 iki 1990 metų vyninei priklausantys vynuogynai buvo išplėsti net tris kartus ir dabar vyninei priklauso 30 hektarų geriausių regiono vynuogynų, esančių stačiausiuose šlaituose, kur auga ir Grand cru vynuogynai (Berg Schlossberg, Nonnenberg, Berg Roseneck). Georgas Breueris vadinamas legendiniu regiono vyndariu: jo iniciatyva 1984 metais buvo įkurta vyndarių asociacija "Charta", jungianti išskirtinės kokybės sausojo rislingo gamintojus. Ši asociacija padarė didelę įtaką visai Vokietijos vyndarystei. Nuo 2004 metų vyninei vadovauja Bernardo Breuerio dukra Theresa.