1–14 iš 14
Vokietijos širdyje palei vaizdingą Reino upę įsikūręs Reingau vyno regionas yra viena iš žymiausių, istorinių vyno gamybos vietovių šalyje. Garsėjantis elegantiškais vynais ir vaizdingais kraštovaizdžiais, Reingau regionas šimtmečius buvo vynuogininkystės centras, kuriame gaminami vieni geriausių vynų iš ‘Riesling’ ir ‘Spätburgunder’ vynuogių veislių visoje Vokietijoje.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Saldusis saldus
Baltasis sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis p. sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Vokietijos širdyje palei vaizdingą Reino upę įsikūręs Reingau vyno regionas yra viena iš žymiausių, istorinių vyno gamybos vietovių šalyje. Garsėjantis elegantiškais vynais ir vaizdingais kraštovaizdžiais, Rheingau regionas šimtmečius buvo vynuogininkystės centras, kuriame gaminami vieni geriausių vynų iš ‘Riesling’ ir ‘Spätburgunder’ vynuogių veislių visoje Vokietijoje.
Reingau teritorija ir geografija:
Reingau regionas driekiasi palei šiaurinius Reino upės krantus nuo Vysbadeno (Wiesbaden) iki Lorchhauzeno (Lorchhausen). Regiono geografinė padėtis yra unikali – nežymiai “banguojančios” kalvos, į pietus nukreipti vynuogynai ir palankus upės veikiamas klimatas. Dėl Reino upės artumo temperatūra švelnėja, todėl čia vyrauja šiltos dienos ir vėsios naktys, idealiai tinkančios vynuogėms auginti. Įvairūs regiono dirvožemiai - kvarcitas, priemolis ir molis, lemia regiono vynų sudėtingumą ir įvairovę.
Pagrindinės Reingau regione auginamos šios vynuogių veislės: ‘Riesling’ ir ‘Spätburgunder’ (Pinot Noir). Įvairiuose Reingau dirvožemiuose puikiai noksta ‘Riesling’ vynuogių veislė, iš kuris gaminami ryškia rūgštimi, minerališkumu, elegancija ir išraiškingais vaisių skoniais pasižymintys vynai. Iš 'Spätburgunder' vynuogių veislės, kuriai palankesnis šiltesnis regiono mikroklimatas, gaminami rafinuoti raudonieji vynai, pasižymintys sodriais vaisių aromatais ir šilkine tekstūra.
Reingau vynai
Rheingau garsėja savo rafinuotais ‘Riesling’ vynais, kurių stilius gali varijuoti nuo sauso iki saldaus, ir elegantiškais ‘Spätburgunder’ vynais.
Reingau regiono ‘Riesling’ vynai dažnai pasižymi ryškiu rūgštingumu, prinokusių persikų, abrikosų ir citrusinių vaisių skoniu bei savitu minerališkumu. Šie vynai gali būti sausi ('Trocken'), pusiau sausi ('Halbtrocken') arba saldūs ('Süß'), o kiekvienas stilius atskleidžia ‘Riesling’ vynuogių universalumą. Senstant Reingau ‘Riesling’ vyna įgauna sudėtingų medaus, benzino ir prieskonių natų, o tai rodo jo išskirtinį brandinimo potencialą.
‘Spätburgunder’ (Pinot Noir) iš Reingau garsėja ryškiais raudonųjų vaisių, tokių kaip, vyšnios ir avietės, skoniais, kuriuos papildo subtilūs žemės ir prieskonių natos. Šie vynai paprastai yra vidutinio svarumo, pasižymintys švelniais taninais ir rafinuotu poskoniu, todėl yra labai paklausūs tarp ‘Pinot Noir’ entuziastų.
Rheingau kokybės klasifikacija
Rheingau vynai klasifikuojami pagal Vokietijos vyno klasifikavimo sistemą, kuri apima kelias kokybės kategorijas. Pagrindinė naudojama kokybės klasifikavimo sistema yra "Prädikatswein" sistema, pagal kurią vynai skirstomi į kategorijas pagal vynuogių prinokimą derliaus nuėmimo metu.
Kabinett: lengvi ir elegantiški vynai su mažesniu alkoholio kiekiu, didesniu likutinio cukraus kiekiu, dėl to kiek saldesni.
Spätlese (late harvest – vėlyvojo skynimo derlius): vynai, pagaminti iš labiau sunokusių vynuogių, pasižymintys svarumu ir intensyvesniu skoniu. Stilius gali varijuoti nuo saldaus iki sauso (jeigu vynas bus sausas, etiketėje bus užrašas trocken)
Auslese (select harvest – atrinktas derlius): vynai, gaminami iš labai prinokusių vynuogių, todėl pasižymi koncentruotesniu skoniu ir saldumu. Vynuogių kekės atrenkamos rankomis ir turi kilniojo pelėsio požymių, kurie skoniui suteikia subtilių bičių vaško, šafrano ir imbiero natų. Šių vynų stilius varijuoja nuo sausų iki saldžiųjų, o sausieji vynai pasižymi dideliu alkoholio kiekiu (paprastai apie 14% ir daugiau ABV).
Beerenauslese (BA): Gaminami iš individualiai rankomis atrinktų pernokusių vynuogių, iš kurių gaminami saldūs desertiniai vynai.
Trockenbeerenauslese (TBA): Labai reti saldūs vynai, gaminami iš džiovintų, kiliojo puvinio paveiktų vynuogių, pasižymintys didžiule koncentracija ir sudėtingumu.
Eiswein: Gaminamas iš natūraliai ant vynmedžio užšalusių vynuogių, todėl gaunami labai koncentruoti ir saldūs vynai, pasižymintys saldumo ir rūgšties pusiausvyra.
Be to, kaip ir kituose Vokietijos vyno regionuose, Reingau regione gali būti naudojama 'Grosses Gewächs' (GG) klasifikacija aukščiausios kokybės sausiems vynams, pagamintiems geriausiose vynuogynuose, pagal prestižinės Vokietijos vyno gamintojų asociacijos VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) standartus. Pagal VDP vynuogynai skirstomi į keturis lygius:
Gutswein (estate wine): žymintis pradinio lygio vyną.
Ortswein (village wine): žymintis vynus iš konkretaus kaimelio vynuogynų.
Erste Lage (first-class site): reiškiantis aukštos kokybės vynus, pagamintus geriausiose vynuogynų vietose.